In de puppycursus maakt u spelenderwijs een goede start met uw hond. Deze cursus is geschikt voor hondjes tussen 12 en 16 weken. Dit is een zeer gevoelige leerperiode van honden. Het accent van de puppycursus ligt daarom op het voorkomen van fouten en het direct aanleren van gewenst gedrag door de pup duidelijk te maken wat wij gewenst gedrag vinden. Wij reiken u de kennis aan hoe u uw pup kunt opvoeden tot een vrolijke, sociale en gehoorzame hond. Er is veel aandacht voor specifieke aspecten van de opvoeding zoals het voorkomen van in handen bijten en opspringen.

Naast de praktijk oefeningen wordt er ook een theorieles gegeven. In deze cursus leert de puppy het lopen aan de lijn, aandacht- oefeningen en basiscommando’s zoals zit en af. De puppygroep bestaat uit ongeveer 8 honden. In bijna alle lessen is er een moment waarop de pups met elkaar kunnen spelen. Voor de honden is het doel van dit spel socialisering, voor de eigenaren is dit een mooi moment om inzicht te krijgen in het gedrag van honden onderling.

De puppycursus bestaat uit 10 lessen van 50 minuten. Er is 1 les per week zodat deze cursus in 10 weken wordt afgerond. Daarna volgt een examen. De lessen worden gegeven op dinsdagavond.