Anja is instructeur bij ”de Viervoeter” en neemt incidenteel een eindproef af. Ze heeft zelf twee Jack Russels, Bram en Tom en een chihuahua, Puk. Anja is sinds 1993 actief met honden bezig en is in het verleden paraveterinair geweest en heeft les geven bij een andere hondenschool.

Anja: ”Het is ieder keer weer mooi om te zien hoe eigenaar en hond naar elkaar toegroeien. Het allermooiste van lesgeven is mensen de taal van de honden te leren. Hiermee wordt de basis gelegd voor een levenslange vriendschap gebaseerd op wederzijds respect.

Als instructeur vind ik het super om te zien dat een cursist en zijn hond een team vormen en vanuit plezier en ontspanning met elkaar samenwerken. Ik vind het belangrijk eigenaren te laten inzien welke invloed hun eigen gedrag heeft op de hond. Tijdens de cursussen probeer ik mensen vooral te stimuleren om thuis aan de slag te gaan met hetgeen ze in de groep geleerd hebben. Ik weet dat het niet altijd makkelijk is om vol te houden, maar het levert uiteindelijk een hele fijne huisgenoot.”

– Paraveterinair

– Diploma hondeninstructie en gedrag

– O&O diploma “algemene vorming”

– Gediplomeerd flyball-trainer